понеділок, 3 вересня 2012 р.

Коржики молочні родом з дитинства

Коржики молочні


В шкільні роки, на перерві всі бігли в буфет, щоб встигнути купити ці молочні коржики, присипані  цукром. При бажанні ви можете повернути напівзабутий смак.

Потрібні продукти:

Борошно – 400 грамів,                                                                                                                     цукор – 200 г,                                                                                                                           масло або маргарин – 100 г,                                                                                                            1 яйце в тісто,                                                                                                                                   1 жовток – памазати коржики,                                                                                                        молоко – 80 мл,                                                                                                                           розрихлювач тіста – 10 г,                                                                                                                  ваніль або ванільний цукор                                                                                                             вихід коржиків – 10 штук         

Рецепт приготування

Сливочне масло збить з цукром, додати яйце, молоко і розрихлювач, за смаком додати ваніль Просіяти борошно і замісити тісто. Борошна може знадобиться і більше, але головне: тісто повинно бути м’яким.
Розкатати тісто товщиною 6-7мм, формочкою для кексів видавити коржики з тіста і перекласти їх на листик, застелений пергаментним папером, але не слід класти їх дуже близько один від одного, приблизно, на відстані 1 см, бо вони збільшуються в розмірі при випіканні. Помазати жовтком і присипати щедро цукром. Випікати у розігрітій духовці до 180-200 градусів 15 хвилин.

Як тільки коржики зверху стануть рум’яненькі, вони готові! Головне не перетримати - будуть тверді.




Мітки:

1 коментарі(в):

О 18 вересня 2012 р. о 01:37 , Blogger Wesnyanka сказав...

Ммммммммммммммммммммм, смакота!!!!!!!!!!:)

 

Дописати коментар

Підписка на Дописати коментарі [Atom]

<< Головна сторінка